Få en rodbehandling til en fordelagtig pris

Går du rundt med smerter i mund og i tænder? Har du oplevet en tandpine, som bare ikke vil forsvinde? Måske har er der gået betændelse i en af dine tænders rødder. I så fald er det er nødvendigt med en rodbehandling. Læs her hvorfor og hvordan.

En rodbehandling kan være nødvendig

Ved en rodbehandling hos tandlægen fjernes betændelse, som hæmmer tændernes funktion. Hvis en betændelse får lov til at hærge for længe, så kan det føre til slem tandpine eller en tandbyld. Og i værste tilfælde kan betændelsen brede sig. Det kan skabe nogle slemme smerter og det kan blive nødvendigt med et endnu større og dyrere indgreb.

Det kan altså være nødvendigt med en rodbehandling, hvis du er ramt af betændelse. Hvis du for eksempel har et hul ved den betændte rod, kan betændelsen brede sig ud i kæbeknoglen. Betændelsen kan risikere at gå i tandens nerve, hvilket faktisk kan slå nerven ihjel. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på dine tænder, især hvis du har mange fyldninger i dine tænder.

Fremgang og pris?

I en rodbehandling renses det betændte væv ved at rense tandens rodkanaler. Efter tanden er rodbehandlet følger en plastfyldning eller en krone ved et større indgreb. Det lyder som et stort indgreb, men det kan gøres uden smerter takket være bedøvelse. Der kan dog opstå komplikationer, da alle tænder er forskellige.

Rodbehandlingen er ret omfattende, så man kan sagtens risikere at opleve ømhed efter selve indgrebet, når bedøvelsen er aftaget. Behandlingens omfang varierer efter tandens rodkanaler, derfor er en rodbehandling pris også varierende. Og det kan være svært at regne sig frem til et sikkert og fast beløb. Hvis der er opstået problemer er det muligt, at din tandlæge foreslår en anden behandling eller en form for udredning.

 

«
»

Skriv et svar